8 av 10 biler solgt i oktober er elektriske biler

8 av 10 biler solgt i oktober er elektriske biler

November 13, 2020 | Innsikt

Salget av nye personbiler steg med 23,6 prosent i oktober 2020 sammenlignet med samme måned i fjor. Vi har samlet de siste tallene rundt bilsalg i Norge.

Volkswagen ID.3 topper salget

MG ZS EV kapret tredjeplassen på oktober måneds registreringsstatistikk, bare slått av Volkswagen ID.3 og Toyota RAV4. Det ble registrert 12 948 nye personbiler i oktober 2020. Det er en oppgang på 2 469 biler sammenlignet med samme periode i fjor. For personbiler gir dette en oppgang på 23,6 prosent.

Helelektriske VW ID.3 er Norges mest solgte bil i oktober 2020, med en markedsandel på hele 19,1 prosent.

Folk er mindre skeptiske til helt nye bilmerker og modeller enn man tradisjonelt sett har vært i Norge. Veldig mange har valgt å kjøpe en ukjent elektrisk modell eller merke. Det er ikke bare innarbeidede modeller som selger. Det er interessant å se at en ukjent bil som MG ZS ligger på tredjeplass og nye Polestar 2 på en åttendeplass, sier adm. direktør i Opplysningsrådet for veitrafikken, Øyvind Solberg Thorsen.

Åtte av de ti mest solgte personbilene i Norge i oktober 2020 er helelektriske, og de to andre er enten hybrid eller ladbar hybrid.

De 10 mest solgte personbilene i oktober

Oktober bilsalg

Andelen solgte helelektriske personbiler er på 60,8 prosent mot 35,7 prosent på samme tid i fjor. Plug-in hybrider har en markedsandel på 18,3 prosent. Dette gir en samlet andel på 79,1% for ladbare biler. Til sammenligning lå dette tallet på 58,3 prosent i oktober 2019.

Ser vi til Sverige har elektriske biler, ladbare hybrider og hybrider en markedsandel på 36 prosent i oktober 2020. I oktober 2019 var andelen på bare 11,8 prosent i Sverige.Volkswagen har solgt 2889 biler i oktober 2020, noe som gir en samlet markedsandel på 22,3 prosent.

Nedgang av salg på varebil, lastebil og busser

Antall nye varebiler, lastebiler og busser har en betydelig nedgang sammenlignet med i fjor.

Mye av dette skyldes nok korona, men det er vanskelig å si hvor mye, sier Øyvind Solberg Thorsen. I fjor ble mange busser i kollektivtransporten byttet ut, og naturlig nok ble det derfor registrert mange nye busser.

Det er også gledelig at varebilsalget har tatt seg opp og er høyere i oktober i år etter ni sammenhengende måneder med nedgang, sier adm. direktør i Opplysningskontoret for veitrafikken.

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken

All kjøretøyinformasjon samlet i våre registre

Vi hjelper deg med tilgang til kjøretøydata. På infotorg kan du bestille tilgang til Kjøretøyregisteret, infotorgKjøretøy, OFV Kjøretøydata, Bruktbilverdi og Småbåtregisteret .

Del