Bilsalg i mars 2020

Bilsalg i mars 2020

April 06, 2020 | Innsikt

Det er vanskelig å vite i hvilken grad situasjonen med Korona-viruset har påvirket bilsalget i årets første kvartal. Eventuell effekt av det vil vi først se de neste par, tre månedene, i følge Opplysningsrådet for veitrafikken.  

Bilmarked i første kvartal 2020

Bilsalget av elbilandelen har økt fra 48,4 prosent til 50,5 prosent i første kvartalet 2020, sammenlignet med første kvartalet ifjor. 

- Vi har de siste årene opplevet en stadig økning i salget av elbiler. I forhold til mars 2019 ser vi en klar nedgang i antall biler, noe som skyldes at mars 2019 var en ekstrem måned med tidenes høyeste elbilsalg. Det sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). 

Samtidig er det mange nye elbilmodeller på gang, i ulike størrelser og med tiltalende prisnivå. Det kommer en rekke typiske familiebiler med lang rekkevidde, mer plass, hengerfeste og firehjulstrekk - en populær kjøretøygruppe som mange ønsker seg. Det kan bety at elbilene vil ta ytterligere markedsandeler i månedene som kommer.

Audi e-tron topper salget


- Tallene for nybilsalget henger nøye sammen med bestillinger som bilkundene har ventet på. De fleste biler har en viss leveringstid, og når det kommer et stort antall biler av et bestemt merke til landet og disse registreres og utleveres til kundene, så gir det tydelige utslag på salgsstatistikken, sier Solberg Thorsen.

- Vi så det i mars 2019 da Tesla Model 3, som mange hadde ventet lenge på, ble den store vinneren på statistikken. Og vi ser det i første kvartal i år der Audi e-tron dominerer. 

Korona-påvirkning?

Det er vanskelig å vite i hvilken grad situasjonen med Korona-viruset har påvirket bilsalget i årets første kvartal.
- Vanligvis er det mellom 2.500 og 3.000 utleveringer per uke. Mye tyder på at det har vært en nedgang i inngåtte kontrakter for mange bilforhandlere, og det er grunn til å tro at antall leveringer de kommende månedene vil falle. Det er for tidlig å forklare svingningene i nybilsalget i mars med Korona-situasjonen. Eventuell effekt av det vil vi først se de neste par, tre månedene, sier Solberg Thorsen.

Elbiler dominerer med 80% av nybilsalget

Markedsandelene viser nå at over 80 prosent av nybilsalget, 8 av ti nye biler som selges, er elbiler, ladbare hybrider eller hybrider. Kun to av ti er bensin- eller dieselbiler. Dette skiller Norge fra alle andre sammenlignbare land i verden.

 All kjøretøyinformasjon på et sted


Kjøretøyinformasjon er ferskvare. Vi har samlet inn informasjon fra ulike kilder, slik at du som kunde får enkelt tilgang. Hos oss finner du oppdatert på eierinformasjon, teknisk informasjon, priser på ny- og bruktbil, heftelser i kjøretøy samt mye annet innhold. så har Vi har samlet ett bredt utvalg av kjøretøyrelatert innhold fra:

Kjøretøyregisteret
OFV bildata (Opplysningskontoret for veitrafikk)
Bruktbilverdi (Rødboka)
Løsøreregisteret (heftelser fra Brønnøysundregistrene)
infotorgKjøretøy (EVRY)

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken
Kontakt oss
Del