Elektronisk kredittsperre fra infotorg

Elektronisk kredittsperre fra infotorg

December 04, 2018 | Nyheter

Kortsvindel, ID- og bankkorttyveri kan berøre oss alle. Til tross for at Norden har en av de laveste svindelratene på kortsvindel i verden, blir svindlerne mer avanserte og bedre organisert for hvert år. infotorg lanserer nå en elektronisk løsning for kredittsperre for å gjøre det enda enklere og raskere for deg å opprette eller oppheve kredittsperre i EVRY’s kredittopplysningstjeneste infotorgPerson.

Avanserte svindelforsøk

EVRY overvåker årlig omlag 2,3 milliarder korttransaksjoner fra 80 banker i 10 land, og avslører hvert år omlag 100 000 svindelforsøk. Per i dag stopper EVRY’s løsninger svindelforsøk i åtte av ti tilfeller. Samtidig tar kriminelle i bruk flere og mer avanserte digitale svindelinstrumenter. «Card not present»-svindelen, hvor svindlere ikke trenger et fysisk kort, men bruker andre personers kort- og kontoinformasjon for å handle på nett, er i dag den mest utbredte formen for kortsvindel.

Hvorfor trenger du kredittsperre?

Vi behandler mange henvendelse fra private personer hver uke sier Geir Asle Bjerkem, ansvarlig for håndtering av kredittsperrer i infotorg. De som henvender seg til oss har ofte opplevd ID-tyveri eller har mistet / fått frastjålet pass eller bankkortet sitt. Det er mye svindel der ute og det er veldig viktig å kunne legge raskt kredittsperre på sitt navn. Dersom du har sperret deg mot kredittvurderinger, hindrer det at en virksomhet kan foreta en kredittvurdering av deg. Dette medfører i praksis at det ikke gis kreditt i ditt navn.  

Legg på eller opphev kredittsperre

Vi er glade for å annonsere at frivillig kredittsperre nå er tilgjengelig via en elektronisk løsning på infotorg. Løsning gjør det enkelt for deg som har behov for å legge inn eller oppheve kredittsperre i EVRY’s kredittopplysningstjeneste infotorgPerson. Du benytter kun bankID for autentisering. Løsningen er godt tatt imot av private personer. Her kan du se løsningen vår. 

Er du verge for en privatperson som trenger kredittsperre, så må du fortsatt sende informasjon til oss manuelt.

I tillegg til infotorg bør også kredittopplysningsforetakene Experian, Bisnode og Creditsafe kontaktes for å opprette kredittsperre der.

Del