Bilsalg i februar 2019

Bilsalg i februar 2019

March 08, 2019 | Innsikt

Februar var en bra måned for bilforhandlerne. 11 106 nye personbiler ble registrert, dette er 9 prosent flere enn i februar 2018. Stor andel av nullutslippsbiler gir ekstra bra effekt på CO2-utslipp. Markedsandelen for bensin- og dieselbiler har fortsatt en fallende trend.

Rekordlavt salg av bensinbiler

Den mest solgte bilen blant personbilene med bensinmotor ble Ford Focus. På generell basis har salget falt til 18 prosent, mot 23 prosent i fjor. Den samme trenden følger salget av personbiler med dieselmotor, med tilsvarende 16 prosent mot 20 prosent i februar 2018.

Hybridbiler mister markedsandel

Det ble registrert 2629 nye personbiler med hybriddrift i februar. Det er 23 prosent færre enn i februar 2018. Personbilene med hybriddrift hadde 23 prosent markedsandel i februar i år, dette er 10 prosent lavere enn for et år siden.

Biler med nullutslipp selges det mest av

Over 40% av alle solgte nye personbiler i februar var biller med nullutslipp. OFV rapporterer økning på hele 105 prosent hvis vi sammenligner med tall fra i fjor. Eksperter spår en markedsandel på nærmere 50% for personbiler i nærmeste måneder. Vi kjøper færre brukt-importerte biler enn i 2018. Disse trendene kan skyldes at mange Tesla Model 3 blir utlevert nå, den er på topplista i februar, VW e-Golf er på andre plass. 

Grunnlagstall er levert av Statens Vegvesen. Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken.

All kjøretøyinformasjon på et sted

Kjøretøyinformasjon er ferskvare. Vi har samlet inn informasjon fra ulike kilder, slik at du som kunde får enkelt tilgang. Hos oss finner du oppdatert på eierinformasjon, teknisk informasjon, priser på ny- og bruktbil, heftelser i kjøretøy samt mye annet innhold. så har Vi har samlet ett bredt utvalg av kjøretøyrelatert innhold fra:

Kontakt oss
Del