Boligprisutvikling for januar 2018

Boligprisutvikling for januar 2018

February 12, 2018 | Nyheter
Del

Det nye året starter med lavere boligpriser og høyere aktivitet i markedet. Få ferske tall på hvordan boligprisene utvikler seg i 2018. 

Boligprisene steg med 2,0 % i januar 2018 i Norge. Ved korreksjon for sesongvariasjoner gikk prisene ned med 0,4 %.

Flere boliger solgt

Det har vært en høy aktivitet i markedet med 8,4% flere boliger solgt enn for ett år siden. Det ble omsatt 6.762 boliger i januar.

Det er registrert en betydelig regional utvikling i prisene. Bergen hadde en oppgang på 3,9% - den sterkeste av byene. I Oslo steg prisene med 2,7%.

12 måneders utviklingen viser at Fredrikstad/Sarpsborg hadde den sterkeste utviklingen med en økning på 5,2%. Oslo hadde en nedgang på 9,4%.

Endring i statistikk metode

For å oppnå en mere presis måling har Eiendom Norge foretatt en endring i sine måle metoder. Antall områder er redusert og «glatting» av indeks er fjernet. Det er nå syv regioner som skal måles månedlig.

Sjeføkonom Øystein Dørum sier til Dn.no at en omlegging av boligprisindeksen viser at det står mye bedre til med boligprisene enn man har trodd.

Korreksjon

Flere fagøkonomer uttaler nå at det foregår en korreksjon i boligmarkedet og ikke en «krasjlanding».

Sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets sier til Dn.no at han tror fallet i boligprisene i hovedstaden snart er over. Det var et veldig sterkt tall for Oslo i januar, synes vi. Og vi synes det var et bra tall for landet som helhet, sier Olsen.

Boliglånforskriften trådte i kraft 1.januar 2017 og skal gjelde frem til 30. juni i 2018. Det er knyttet oppmerksomhet til om det vil komme endringer i forskriften

De viktigste økonomiske drivere i boligmarkedet er sysselsetting, inntekt og rente.

Kilder: Eiendom Norge, FINN, Eiendomsverdi AS og Dn.no.

 All eiendomsinformasjon med et søk

Med EVRY boligverdirapport hjelper vi deg raskt og enkelt med å sjekke boligpriser i hele landet. 

 

Kontakt oss for mer informasjon

Hent informasjonen du trenger på en enkel og intuitivt måte fra infotorg.

Del
1.0