Boligprisutvikling i februar 2019

Boligprisutvikling i februar 2019

March 11, 2019 | Nyheter
Del

Den høye aktiviteten i boligmarkedet fra starten av året fortsetter i februar. Rekordmange boliger er lagt ut for salg i årets to første måneder. Finn ut hvilken effekt dette har på boligprisutviklingen.

Boligprisene økte med 2,7% i januar 2019 i Norge. Ved korreksjon for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,5%. Prisene er nå 3,6% høyere enn for ett år siden.

Fortsatt høy aktivitet

Det ble solgt 6.245 boliger i Norge i februar. Det er 4,4 % flere enn i februar i fjor.

I februar har det vært meget høy aktivitet i markedet og det har aldri blitt solgt så mange boliger i årets 2 første måneder som i 2019, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge. Det lagt ut 6.889 boliger for salg siste måned. Det er 4,2% flere enn i februar 2018.

Regional boligprisutvikling

Det var en oppgang i de nominelle boligprisene i de fleste regionene i landet. Dette er normalt for måneden. Regioner som ikke hadde oppgang var Vestlandet, Agder og Rogaland. Bodø m/Fauske hadde den sterkeste prisutviklingen med en oppgang på 0,6%. Svakest utvikling hadde Bergen med en nedgang på 1,8%.

Oslo og Fredrikstad/Sarpsborg hadde sterkest utvikling i 12 måneders veksten med en oppgang 5,1%. Den svakeste 12 måneders veksten hadde Stavanger m/omegn med en nedgang på 0,8%.

Videreutvikling av boligpriser

Den moderate trenden i boligprisutviklingen fortsetter også i februar måned. Boligmarkedet i Norge er stabilt og velfungerende, noe som tydelig kommer til uttrykk med den store aktiviteten i boligmarkedet gjennom 2018 og inn i de to første månedene i 2019, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Det er en del uenighet til den videre renteutviklingen i de ulike fagmiljøene i Norge, men Christian Dreyer i Eiendom Norge venter fortsatt en moderat utvikling i boligprisene utover 2019. I tillegg til rente vil bl.a. tilbud, utviklingen i arbeidsledighet og lønnsutviklingen påvirke boligprisene

Kilder:Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS

All eiendomsinformasjon med ett søk

Med EVRY boligverdirapport hjelper vi deg raskt og enkelt med å sjekke boligpriser i hele landet. Denne tjenesten tar utgangspunkt i prisvekststatistikken på eiendomssalg til Statistisk sentralbyrå, og kan gi deg en forventet pris på boligen din eller den eiendommen du ønsker å sjekke.

Kontakt oss for mer informasjon

Hent informasjonen du trenger på en enkel og intuitivt måte fra infotorg.

Del
1.0