Boligprisutviklingen i august

Boligprisutviklingen i august

September 07, 2018 | Nyheter
Del

Høy aktivitet og moderat prisutvikling i august måned. Få med deg regional utvikling og rekord i antall solgte boliger. 

Boligprisene steg med 0,8 prosent i august 2018. Ved korreksjon for sesongvariasjoner sank prisene med 0,1 prosent. På årsbasis er boligprisene nå 2,2 prosent høyere enn i august 2017

Rekord i antall solgte boliger

Det ble solgt 9.453 boliger i Norge i august. Det er 8,4 prosent flere enn i august 2017.

Eiendom Norge opplyser at det er solgt betydelig flere boliger i august 2018 sammenlignet med i august 2017, og akkumulert for landet under ett har det aldri vært solgt så mange boliger ved utgangen av august som i 2018.

I august ble det lagt ut 12.754 boliger for salg. Det er 7,7 prosent flere enn i august 2017.

– Det er lagt ut markant flere boliger for salg i august i år sammenlignet med samme måned i fjor, og akkumulert så langt i år er nivået også her høyt, sier Dreyer i Eiendom Norge

Regional utvikling

Kristiansand hadde sterkest utvikling i prisene i august med en oppgang på 2,4 prosent. Størst fall hadde Bergen med en nedgang 0,9 prosent. Det var en også en nedgang i Oslo med 0,6 prosent. Prisene i Trondheim, Tromsø, Kristiansand og Stavanger steg slik:

Trondheim: 1,8%

Tromsø: 2,1%

Kristiansand: 2,4%

Stavanger: 2,2%

Utviklingen i 12 månedsveksten har tidligere hatt en del store regionale forskjeller. Nå har dette endret seg og man ser mindre forskjeller rundt i landet.

Fredrikstad/Sarpsborg har sterkest 12 måneders vekst med en oppgang på 5,2 prosent, mens svakest 12 måneders vekst har Bergen med en nedgang på 0,5 prosent. Prisene i Oslo er nå 3,4 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

Videre utvikling av boligpriser

Det er litt ulike synspunkter til den videre prisutviklingen hos de ulike fagmiljøene i Norge, men Christian Dreyer i Eiendom Norge forventer en flat eller svakt fallende utvikling i prisene utover høsten. Dette bl.a. på grunn av en forventet renteoppgang.

Kilder: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS.

All eiendomsinformasjon med et søk

Med EVRY boligverdirapport hjelper vi deg raskt og enkelt med å sjekke boligpriser i hele landet. Denne tjenesten tar utgangspunkt i prisvekststatistikken på eiendomssalg til Statistisk sentralbyrå, og kan gi deg en forventet pris på boligen din eller den eiendommen du ønsker å sjekke.

 

Kontakt oss for mer informasjon

Hent informasjonen du trenger på en enkel og intuitivt måte fra infotorg.

Del
1.0