Boligprisutviklingen i april

Boligprisutviklingen i april

May 09, 2018 | Nyheter
Del

April ble en sterk måned for boligprisutviklingen i Norge - den sterkeste aprilveksten på 10 år. Det kommer svært mange nye boliger på markedet til høsten, les mer om prisutvikling.

Boligprisene steg med 1,8 % i april 2018.

Ved korreksjon for sesongvariasjoner steg prisene med 0,9 %.
På årsbasis er boligprisene nå 1,0 prosent lavere enn i april 2017. Obos hadde en økning i sine priser på 1,8% i april fra mars.

Stor aktivitet på grunn av påsken

Det ble i april solgt 8.072 boliger i Norge, som er 25,3 prosent flere enn i april 2017.Siden påsken var i mars i år og i april i fjor må mars og april sees samlet.
Akkumulert hittil i 2018 er det solgt 3,6 % flere boliger i Norge sammenlignet med 2017. Så langt i år er det lagt ut 3,0 prosent færre boliger for salg sammenlignet med 2017.

Regional utvikling – Bergen sterkest

I april var det en økning i boligprisene i alle områder i Norge. Bergen hadde sterkest utvikling med en økning i prisene på 2,8 %. Svakest økning hadde Hamar m/Stange med 1,0 %.

Fortsatt negativ 12 måneders vekst

Mange områder i Norge har fortsatt en negativ 12 måneders vekst. Svakest 12 måneders vekst har Oslo med en nedgang på 3,8 %, mens Hamar m/Stange har den sterkeste utviklingen med en oppgang på 5,6 %.

Venter på flere eiendommer

Leder i DNB Eiendom, Terje Buraas sier til DN at han frykter at vi får et prispress i Oslo og ellers i landet dersom det ikke kommer flere eiendommer på markedet fremover. Buraas tror prisveksten vil fortsette.

– Det er lite å velge i og veksten vi ser er overraskende høy. Vi venter fortsatt på flere boliger som legges ut. Boligprisene har enda ikke hentet seg inn til nivåene de lå på før prisnedgangen begynte, og det gjør nok at mange sitter fortsatt på gjerde og er avventende, sier Buraas.

Svært mange boliger kommer på markedet

Makroøkonom Nejra Macic i Prognosesenteret sier til E24 at det til høsten vil bli ferdigstilt et rekordstort antall boliger. Det har blitt bygget svært mange boliger de to siste årene som nå vil komme på markedet. I 2016 ble det godkjent ca 35000 nye boliger som det tar ca to år å bygge. Disse boligene vil komme i markedet fremover. Dette vil være med å påvirke den videre prisutviklingen.

Endring i boliglånforskriften

Det er fortsatt knyttet spenning til eventuelle endringer i boliglånforskriften til sommeren. Forskriften skal gjelde frem til 30. juni i 2018. Finanstilsynet har kommet sin anbefaling om endringer, men det er uklart om finansminister Siv Jensen vil følge anbefalingene

Kilder: Eiendom Norge, Dn.no, E24.

All eiendomsinformasjon med et søk

Med EVRY boligverdirapport hjelper vi deg raskt og enkelt med å sjekke boligpriser i hele landet. Denne tjenesten tar utgangspunkt i prisvekststatistikken på eiendomssalg til Statistisk sentralbyrå, og kan gi deg en forventet pris på boligen din eller den eiendommen du ønsker å sjekke.

 

Kontakt oss for mer informasjon

Hent informasjonen du trenger på en enkel og intuitivt måte fra infotorg.

Del
1.0