Boligprisutviklingen i mai

Boligprisutviklingen i mai

June 08, 2018 | Nyheter
Del

Boligmarkedet opplever høy aktivitet og det er første gang på siste 12 måneder at prisene viser positiv vekst. Boligprisene i Norge steg med 1,0 prosent i mai 2018. Ved korreksjon for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 1,1 prosent. På årsbasis er boligprisene nå 1,0 prosent høyere enn i mai 2017. 

Høy aktivitet i boligmarkedet

– Boligprisutviklingen i mai var sterk for måneden og prisene steg i alle områder i landet. 12 måneders veksten er nå positiv for første gang siden høsten 2017 nasjonalt, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Til tross for færre virkedager på grunn av mange helligdager og langhelger, er det solgt mange boliger i løpet av måneden. Så langt i 2018 er det solgt 2,3 prosent flere boliger enn i 2017.

Regional utvikling – Asker og Bærum sterkest

Det var en økning i boligprisene i alle områder i Norge i mai. Asker og Bærum hadde sterkest utvikling med en økning i prisene på 1,8 %. Svakest økning hadde Trondheim med 1,0 %.

Raskest salgstid i Oslo og Bergen

Det tok i gjennomsnitt 41 dager å selge en bolig i mai 2018, som er 10 dager mer enn i mai 2017. Raskest salgstid hadde Oslo, Bergen og Follo med 24 dager og tregest salgstid hadde Stavanger m/omegn med 63 dager.

Områder med fortsatt negativ 12 måneders vekst

Flere områder i Norge har fortsatt en negativ 12 måneders vekst. Svakest 12 måneders vekst har Bergen med en nedgang på 1,1 %, mens Hamar og Stange har den sterkeste utviklingen med en oppgang på 7,4 %.

Mange boliger i markedet

Det ble i mai ble det lagt ut 12.303 boliger for salg i Norge, som er 3,3 prosent flere enn i samme måned i fjor. Det ventes et stort antall nye boliger på markedet fremover. Dette vil være med å påvirke den videre prisutviklingen.

Andre faktorer som vil påvirke den videre prisutviklingen er rentenivå, arbeidsledighet, boligskatt, endringer i boliglånforskriften og lønnsutviklingen. Flere økonomer har i lengre tid tatt til ordet for at rentefradraget på boliglån bør reduseres eller fjernes. Dette vil også kunne påvirke prisutviklingen.

Kilder: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS.

All eiendomsinformasjon med et søk

Med EVRY boligverdirapport hjelper vi deg raskt og enkelt med å sjekke boligpriser i hele landet. Denne tjenesten tar utgangspunkt i prisvekststatistikken på eiendomssalg til Statistisk sentralbyrå, og kan gi deg en forventet pris på boligen din eller den eiendommen du ønsker å sjekke.

 

Kontakt oss for mer informasjon

Hent informasjonen du trenger på en enkel og intuitivt måte fra infotorg.

Del
1.0