Boligprisutviklingen oktober 2018

Boligprisutviklingen oktober 2018

November 07, 2018 | Nyheter
Del

Høy aktivitet i boligmarkedet og svakt prisfall i oktober måned. I oktober ble det lagt ut 10,2 % flere boliger enn i oktober 2017.

Boligprisene sank med 0,6 % i oktober 2018 i Norge. Ved korreksjon for sesongvariasjoner var prisene uendret i oktober. Prisene er nå 2,4% høyere enn for ett år siden.

Meget høy aktivitet i boligmarkedet

Det ble solgt 9.034 boliger i Norge i oktober. Det er 6 % flere enn i oktober 2017. Eiendom Norge opplyser at det har vært høy aktivitet i markedet og akkumulert for landet hittil i år har det vært solgt 2% flere boliger sammenlignet med rekordåret 2015, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

I oktober ble det lagt ut 10.013 boliger for salg. Det er 10,2 % flere enn i oktober 2017.

Regional utvikling

Det er fortsatt en del forskjell i den regionale utviklingen av prisene i landet. Bodø m/Fauske og Ålesund m/omegn hadde den sterkeste prisutviklingen med en oppgang på 0,4%. Svakest utvikling hadde Porsgrunn/Skien og Tønsberg m/Færder med en nedgang på 1,4%.

Oslo hadde sterkest utvikling i 12 måneders veksten med en oppgang på 5,0%. Den svakeste 12 måneders utviklingen har Bergen og Porsgrunn/Skien med en nedgang på 0,1%.

Videre utvikling av boligpriser

Det er noe ulike synspunkter til den videre prisutviklingen hos fagmiljøene, men Christian V. Dreyer i Eiendom Norge mener utviklingen i boligmarkedet nå er stabil og sunn. De viktigste driverne i boligmarkedet er renteutvikling, sysselsetting og inntektsutvikling.

Kilder: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS.

All eiendomsinformasjon med et søk

Med EVRY boligverdirapport hjelper vi deg raskt og enkelt med å sjekke boligpriser i hele landet. Denne tjenesten tar utgangspunkt i prisvekststatistikken på eiendomssalg til Statistisk sentralbyrå, og kan gi deg en forventet pris på boligen din eller den eiendommen du ønsker å sjekke.

Kontakt oss for mer informasjon

Hent informasjonen du trenger på en enkel og intuitivt måte fra infotorg.

Del
0.0