Fremtidens båtregister er her

Fremtidens båtregister er her!

June 22, 2021 | Innsikt

Nå blir det enklere og tryggere å være båteier: Securmark og Småbåtregisteret slås sammen og blir til Norges største båtregister.

Båteiere har i mange år kunnet velge mellom ulike båtregistre. Nå slås de to største sammen til ett register. Redningsselskapet eier både Småbåtregisteret og Securmark. Nå slås registrene sammen for å få ett stort, trygt og fremtidsrettet register for alle båteiere i Norge.

I over 30 år har Securmark levert tyverimerking og registrering av båter og båtmotorer. Tyverimerkingen vil fungere som tidligere, men informasjon om båt/motor og eier vil fremover lagres i Småbåtregisteret.

Ambisjonen til Redningsselskapet er bygge fremtidens båtregister som gjør det enkelt og trygt å være båteier. Med sammenslåingen øker kvaliteten på informasjonen som ligger i registeret. Brukerne vil lettere kunne finne den informasjonen man søker ett sted, i Småbåtregisteret. Antallet registrerte båter i Småbåtregisteret øker nå fra ca 150.000 båter til ca 450.000 båter. 

I praksis betyr sammenslåingen at båteiere som allerede er registrert i Securmark overføres til Småbåtregisteret, og at nyregistreringer blir lagret i Småbåtregisteret. I 2021 vil det arbeides med å samkjøre registrene og forbedre produktene ytterligere for årene som kommer.

Vi går nå tidenes båtsommer i møte, aldri har det vært større fokus på ferie i Norge. Mange planlegger ferien på vannet i ny båt. Gjør det enkelt for de som eventuelt må komme deg til unnsetning på vannet dersom det skjer noe. Registrer båten din i småbåtregisteret i dag!

For deg som jobber med båt eller beslektede tjenester, søk om tilgang i dag til småbåtregisteret på infotorg, deres komplette informasjonsportal!

Småbåt
Del