Gjeldsregisteret er klart!

Gjeldsregisteret er klart!

|

Forbruksgjelden har nådd 111 milliarder kroner i 2018. De siste årene har vi opplevd kraftig vekst i usikrede lån, hele 12 prosent på ett år, viser tall fra Finanstilsynet. Snart vil gjeldsinformasjon bli tilgjengeliggjort i infotorg som oppslagstjeneste eller integrert i ditt fagsystem. Vi forteller deg hvordan.

Kreditttjenester med gjeldsinformasjon

Infotorg består av mange forskjellige tjenester og produkter. For å gi brukerne våre enda bedre beslutningsgrunnlag vil vi berike våre tjenester med usikret gjeld i tillegg. Du vil få oversikt over all usikret gjeld en person har, i tillegg til hva en person eier og verdien av dette. På den måten sikres innhenting av korrekt beslutningsgrunnlag i låneprosessen eller andre beslutninger som skal gjøres.

Bankene og finansinstitusjoner har fått frist fram til 1. juli i år, for utlevering av informasjon om nordmenns forbruksgjeld. Det er forbrukslån-aktørene i Norge som er lovpålagt å rapportere alle kreditter inn til Gjeldsregisteret. Tjenesten vil imidlertid kunne tas i bruk på et tidligere tidspunkt, så snart det er tilstrekkelig antall aktører som har igangsatt innrapporteringen.
Gjeldsinformasjonsloven begrenser bransjer som gis tilgang til informasjonen. Gjeldsinformasjon er derfor tilgjengelig for banker og finansinstitusjoner, Husbanken, Statens pensjonskasse, kommuner (startlån), Norges Bank, Finanstilsynet og Statistisk sentralbyrå.

Webinar: Gjeldsinformasjon i infotorg

25 april kl 8:30-9:00 skal vi fortelle mer om Gjeldsregistertjenester fra infotorg i et webinar. Les mer og meld deg på. Du får innsikt i hvordan Gjeldsregisteret kan anvendes for innhenting av korrekt beslutningsgrunnlag i låneprosessen. Vi presenterer hvordan du kan gjøre bedre kredittvurdering av dine kunder med gjeldsregistertjenester.

Ønsker du å få vite mer om gjeldsinformasjon fra infotorg? Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Kontakt oss

Gjeldsregisteret AS

Her finner du mer informasjon om Gjeldsregisteret AS

Les mer

Relaterte tjenester