Kommuneundersøkelsen 2018

Kommuneundersøkelsen 2018

October 01, 2018 | Innsikt
Del

Har norske kommuner blitt mer digitale i 2018? Hvordan står det med IKT-kompetansen i kommuner? Vil kommune-Norge satse på kunstig intelligens fremover? I Kommuneundersøkelsen 2018 gir vi deg svar på disse spørsmål.

2018 er året da norske kommuner sparker i gang prosjekter med kunstig intelligens og automatisering. Dette viser «Kommuneundersøkelsen 2018», den årlige rapporten fra EVRY og NyAnalyse om status på digitalisering i Kommune-Norge.

Økt tro på digitale løsninger i kommune-Norge

For fjerde året på rad har EVRY utført Kommuneundersøkelsen, og i år har vi utvidet undersøkelsen slik at den også omfatter IKT- prosjekter innen kunstig intelligens og automatisering. Vi presenterer dermed spennende funn innen nyere teknologi i årets rapport. Du kan også lese om hvor langt kommunene har kommet i arbeidet med innføring av GDPR.

Om digitaliseringstakten følger Gartners prognoser, vil alle kommuner om to år ha prosjekter som omfatter kunstig intelligens eller automatisering. 

I rapporten som kan lastes ned sammenstilles de viktigste funnene fra undersøkelsen.

Undersøkelsen er gjennomført i april og mai 2018 med svar fra rådmenn, kommunalsjefer og IT-sjefer i flere enn 100 kommuner.

Last ned hele Kommuneundersøkelsen her

Del
0.0