Når du jobber med inkasso gjelder det å vite når og hvor du skal sette inn støtet, sier Torill Lysell.
- I gamle dager ringte vi bare namsmannen når vi trengte å forhøre oss om en skyldner. Det ville ikke fungert i dag, sier Lysell. For det første ville ikke namsmannen hatt kapasitet til å svare på alle henvendelsene, og for det andre ville heller vi ikke hatt tid til å vente på svar.
- For å få raske svar vi kan stole på, er vi derfor avhengig av effektive arbeidsverktøy. Det får vi med Infotorg på laget, sier Lysell.
Brukes daglig
- I praksis bruker vi tjenestene fra infotorg hver eneste dag. Først og fremst er det enkeltoppslag på adresser, men det kan også være opplysninger om enkeltmannsforetak, hvem som er innehaver, kredittsjekk og lønnstrekk med mer, sier Lysell.
- I tillegg vasker vi ligningsopplysninger flere ganger i året. Det er viktig fordi vi da kan finne nye anmerkninger, for eksempel om løpende lønnstrekk fra andre kreditorer.
Økt konkurranse gjør timing viktig
- Det er jo slik at alle kreditorer, enten det nå er kemneren, Statens innkrevingssentral, namsmannen eller andre inkassobyråer, er i konkurranse om skyldnerens midler, sier Lysell. Det gjør det viktig å vite når vi skal sette inn støtet, slik at vi ikke havner bakerst i køen.
- Ser vi for eksempel at skyldneren er ferdig med et lønnstrekk i mars, gjelder det å vite når vi skal sende inn vår begjæring. Sendes den for tidlig vil den komme tilbake merket som «intet utlegg». Sender vi den for sent, vil den imidlertid havne bakerst i køen. I dette eksempelet er det derfor viktig å vite at begjæringen bør sendes i april, sier Lysell.
- infotorg gir oss oppdatert informasjon – og det er lett tilgjengelig. Det gjør at treffsikkerheten vår øker. Uten denne treffsikkerheten ville vi famlet mer i blinde, noe som raskt kunne gitt oss dårligere resultater, avslutter Lysell.
Tjenester fra Infotorg:
Daglige enkeltoppslag i det sentrale folkeregisteret