Personlig bilskilt

Personlig bilskilt

November 02, 2017 | Innsikt
Del

Den 5. juni åpnet Statens vegvesen for personlige bilskilt. Hittil har det kommet over 16 000 søknader. Vi har samlet det viktigste du må vite om personlige skilt.

Personlige bilskilt har blitt et fenomen

Statens vegvesen har lagt ut en oversikt på hvor de personlige bilskiltene befinner seg, brutt ned på fylker og kommuner.

Den viser at personlige bilskilt har slått an over hele landet. Den geografiske spredningen er stor, selv om mange naturlig nok hører hjemme i de store byene.

Personlige bilskilt har blitt et fenomen. Mange har jobbet lenge for å få i stand denne ordningen, og denne sommeren kom muligheten. En viktig faktor er at overskuddet for salget av personlige bilskilt skal gå til trafikksikkerhetstiltak.

Personlig bilskilt.jpg
Foto: Henriette E. Busterud, Statens vegvesen

- Alle søknader blir levert digitalt gjennom vegvesenets selvbetjeningsløsning. Allerede i selvbetjeningsløsningen blir det sjekket om ønsket tegnkombinasjon er ledig og om den oppfyller de tekniske kravene. Hvis søknaden går gjennom selvbetjeningsløsningen er det en manuell saksbehandling før søknaden blir innvilget eller avslått, sier Brit Tove.

Daljord ved kontor for kjøretøygodkjenning og registrering i Statens vegvesen.

Daljord ved kontor for kjøretøygodkjenning og registrering i Statens vegvesen.

Personlig bilskilt bamse.jpg
Personlig bilskilt

 

Søk om personlig bilskilt

Når du har funnet et ledig personlig bilskilt kan du søke om å få rettigheten til det. Det koster 9000 kroner og du får rettigheten til bilskiltet i ti år.

Så snart søknaden er behandlet vil du få beskjed i din digitale postkasse om den er innvilget eller avslått. Du må regne med fire til seks måneders behandlingstid.

Hvordan bruker du personlig bilskilt?

Du beholder de ordinære bilskiltene selv om du får personlig bilskilt. Personlig- og ordinært bilskilt kan ikke brukes samtidig. Skal du kjøre i utlandet anbefaler vi deg å skifte til ordinære bilskilt.

Ønsker du å flytte ditt personlige bilskilt til et annet kjøretøy du eier må du først kontakte Statens vegvesen.

Det er ikke tillatt å selge bilskiltet videre til noen andre.

Det personlige bilskiltet er knyttet til bilen din. Du må derfor gi beskjed til Statens vegvesen hvis du selger bilen. Du beholder rettigheten til det personlige bilskiltet og kan bruke det på en annen bil.

Hvordan søker du etter personlig bilskilt?

Du kan søke i Det sentrale motorvognregisteret på infotorg.no med et personlig bilskilt i søkefeltet. I resultatbildet får du opp opplysninger om kjøretøyet, men foreløpig er det kun det ordinære registreringsnummeret som vises. Vi i infotorg jobber sammen med Statens vegvesen for å finne en løsning hvor vi kan vise begge. 

Kilder: Statens vegvesen, TV2

Du  finner disse kjøretøyrelaterte produktene hos oss;

  • infotorgkjøretøy
  • Det sentrale motorvognregisteret
  • Bruktbilverdi
  • OFV Bildata
  • Småbåtregisteret.

Kontakt oss for mer informasjon

Hent informasjonen du trenger på en enkel og intuitivt måte fra infotorg!

Kontakt oss
Del
0.0