Sommer er båtlivet

Sommer er båtlivet

April 07, 2021 | Innsikt

Det går mot kanskje tidenes sommer her i Norge, for i år skal jo alle være her hjemme både på land og i vannet. Koronapandemien gir oss spesielle tider. Mange har kjøpt båt det siste året og flere båtprodusenter melder at de er utsolgt! Båtlivet skal nytes i år også, men spesielle hensyn må også tas på sjøen. 

Det virker kanskje ikke sånn, men det er ikke lenge til sommeren er her igjen! Sommeren i år skal bli fin den, selv i disse koronatider. Blant infotorgs mange produkter og tjenester har vi også et produkt for båtfolket, Småbåtregisteret. Etter at Redningsselskapet som eier småbåtregisteret har slått dette sammen med securmark som Redningsselskapet også har overtatt er det omkring 400.000 fritidsbåter som er registrert i Småbåtregisteret. 

Vil du vite hvem som eier en båt?

Du kan slå opp og finne alle detaljer om båten, historikk og tekniske opplysninger om båt og motor og annet. Skulle du på din sjøreise i sommer komme over en forlatt båt kan et oppslag i Småbåtregisteret hjelpe deg med avgjørelsen om du skal ta kontakt med redningsskøyta for en redningsaksjon eller om det rett og slett er eieren som er frastjålet båten som nå er kommet til rette.

Å ferdes trygt på sjøen, og kunne glede seg over alle fine opplevelser vår vakre skjærgård kan gi er et av privilegiene vi som bor i Norge er så heldige å ha, nå som pandemien fortsatt herjer verden rundt. Vi låner noen råd om godt sjømannskap fra vår samarbeidspartner Redningsselskapet så du kan være trygg på sjøen også i en pandemi.

Huskeliste for båtturen i pandemitider

 1. Ingen må reise på sjøen med noen form for symptomer
  Det gjelder også om det mest sannsynlig er forkjølelse. Plutselig trenger du hjelp, og da skal de som kommer, være trygge. Ingen av de 22.000 vi hjelper hvert år hadde planlagt å få problemer, det kan inntreffe når du minst venter det.
 2. Planlegg turen din uhyre nøye
  Husk at havner og drivstoffpumper kan være stengt. Det skal og må respekteres. Se nøye på hvor du skal og at hele turen kan gjennomføres trygt.

 3. Hold avstand
  I båten, til gjestehavner og til andre båter. Sjekk om kommunen du skal besøke har innført lokale restriksjoner.

 4. Ikke ta båten til utlandet
  Dette gjelder selv om du bare rører grensa ute på havet. Respekter de strenge reglene som er satt, og unngå å skape bry for dem som sørger for at de overholdes.

 5. Tenk over alle flater du tar på
  Vær svært nøye når du rører drivstoffpumper, kortterminaler, ripa, rekkverk på land og alle berøringsflater om bord. Desinfiser både før og etter bruk.
   
 6. Ikke gå om bord hos noen – og ikke ha besøk
  Båtfolk er sosiale og glade i selskap. Det må vi begrense denne påsken og den neste tiden. Hold deg i din egen båt, og unngå besøk. Det samme gjelder om du trenger assistanse. Følg anvisninger.

 7. Sørg for at du tilpasser din egen beredskap og egne planer
  Tenk over hvordan du er trygg i din båt, og hvordan du håndterer alle scenarier som kan oppstå på en like god måte som normalt.

 8. Be om hjelp når du trenger det
  Skulle det oppstå en nødsituasjon, uansett gode forberedelser, er vi klare til å hjelpe. Ikke nøl med å ringe Redningsselskapet når det trengs. Men la oss alle gjøre en ekstra innsats denne påsken for at det ikke blir nødvendig.

  Her kan du registrere din båt i Småbåtregisteret

Småbåtregister gir deg båtinformasjon på et sted 

Driver du med kjøp og salg av båter? Har du behov å sjekke båter ved båtmarina, service- eller gjestehavn? Må du sjekke båtinformasjon for å opprette en forsikring? Jobber du i redningsselskapet? Da vil tilgangen til Småbåtregisteret gjøre din hverdag enklere, bestill tilgangen hos oss. 

Del