Slik endres bilavgiftene i 2024

Slik endres bilavgiftene i 2024

|

Regjeringen og SV ble søndag enige om Statsbudsjettet for 2024. Budsjettenigheten får også konsekvenser for bilavgiftene neste år.

OFVs Avgiftskalkulator er nå oppdatert med de endringer og justeringer som følger av budsjettenigheten. Det gjøres endringer i CO2 komponenten i engangsavgiften for person- og varebiler.

Budsjettet behandles og vedtas formelt av Stortinget før jul. Avgiftskalkulatoren for 2024 er også implementert i OFV Kjøretøydata, og er tilgjengelig for alle abonnenter og viser endring sammenlignet med gjeldende engangsavgift for 2023.

OFV Avgiftskalkulator viser faktisk engangsavgift for biler som er tilgjengelig på det norske markedet, og man kan enkelt søke på merker og modeller.

Dette er endringene for bilavgiftene i 2024

  • For personbilene (avgiftsgruppe A) reduseres innslagspunktet for de positive satsene i CO2-komponenten fra 82 til 70 g/km.
  • For varebilene (avgiftsgruppe B) blir CO2-komponenten i engangsavgiften økt med 10 prosent utover prisjustert 2023-nivå. Samlet økning nå vil utgjøre 14,2 %.

Se OFVs avgiftskalkulator her

Endring av regler ved eksport

Budsjettforliket legger opp til en endring av refusjonsreglene ved eksport av bruktbiler. Endringen innebærer at refusjon skal beregnes ut fra den avgiften som ble betalt da kjøretøyet var nytt – ikke slik det er nå, at refusjonen tar utgangspunkt i dagens avgiftssatser. Det anslås at dette vil innebære et proveny på ca. én milliard kroner.

Få tilgang til all kjøretøyinformasjon samlet i våre registre

Vi hjelper deg med tilgang til kjøretøydata. På infotorg kan du bestille tilgang til infotorgKjøretøy, OFV Kjøretøydata, Bruktbilverdi og Småbåtregisteret.

Les mer om våre registre og bestill tilgang allerede i dag.

Kontakt oss

All kjøretøyinformasjon på ett sted

Her finner du informasjonen du normalt finner i vognkortet på en bil, for alle typer kjøretøy i Norge.

Bestill her