Boligprisutvikling i mai 2019

Boligprisutvikling i mai 2019

June 13, 2019 | Nyheter

Det omsettes boliger i Norge i stort antall og mai måned var rekordhøy. Boligprisene økte med 0,7% i mai 2019 i Norge. Ved korreksjon for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,5% i mai. Prisene er nå 1,8% høyere enn for ett år siden.

Fortsatt meget høy aktivitet.

Det ble solgt 10.389 boliger i Norge i mai. Det er 7,7 % flere enn i mai 2018.

Eiendom Norge opplyser at det har vært meget høy aktivitet i markedet og både antall solgte og antall lagt ut for salg i mai og hittil i år er rekordhøyt, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge. Hittil i år er lagt ut 8,6% flere boliger for salg enn i 2018. I mai ble det lagt ut 13.750 boliger for salg, det er 11,8% flere enn i mai 2018.

Gjennomsnittlig salgstid har imidlertid økt med 4 dager i mai 2019 i forhold til mai 2018. Det tok i snitt 45 dager å selge en bolig i mai 2019.

Regional utvikling

Tønsberg m/Færder hadde den sterkeste prisutviklingen med en oppgang på 1,0%. Svakest utvikling hadde Asker/Bærum, Romerike, Follo og Trondheim med, alle med en nedgang på 0,1%.

Fredrikstad/Sarpsborg hadde sterkest utvikling i 12 måneders veksten med en oppgang på 4,9%. Den svakeste 12 måneders veksten har Trondheim med en nedgang på 0,8%.

Videreutvikling av boligpriser

Adm direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund sier til Dagens Næringsliv at han tror på en fortsatt moderat prisvekst så lenge boligtilbudet er litt høyere enn etterspørselen. Han sier også at utsikten til fortsatt lave renter og en stram kredittpolitikk bidrar til et solid boligmarked.

Det er knyttet en del spenning til hvordan det nye Gjeldsregisteret som lanseres 1. juli vil kunne påvirke boligmarkedet. Det er fra før blitt kjent at mange har benyttet forbrukslån til toppfinansiering av boligkjøpet.

Kilde: Eiendom Norge, FINN, Eiendomsverdi AS og Dagens Næringsliv.

All eiendomsinformasjon med ett søk

Få tilgang til all informasjon du trenger for et godt beslutningsgrunnlag ved kjøp, salg, utbygging og forvaltning av eiendom. Bestill tilgang til Eiendomregisteret, infotorgEiendom, Ambita Infoland, og andre eiendomsrelaterte tjenester

Del