Boligprisutviklingen i september 2020

Boligprisutviklingen i september 2020

|

Lurer du på hvordan boligmarkedet utviklet seg i høsten? Hvor prisnivået ligger nå? Les om prisutvikling i september og de siste trendene i boligmarkedet.

Boligprisene stiger videre

Salg av bruktboliger har vært rekord høy i september, til tross for den pågående pandemien. Økt etterspørsel fører til økning av bolipriser.

Den kraftige økningen i bruktboligsalget skyldes trolig at folk vrir forbruket sitt mot bolig og at mange nå også fremskynder planlagte boligkjøp. Dette er ikke unaturlig siden det nå er begrensninger på annet type konsum, samt at korona-tiltakene kan vil bli svært langvarige, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge

Det er svært positivt at utviklingen i bruktboligmarkedet nå også smitter over i nyboligmarkedet. Det trengs, da det er et akkumulert underskudd på tilbudssiden i boligmarkedet og det spesielt på Østlandet. Økte boliginvesteringer og økt boligbygging vil være bra både for norsk økonomi og boligmarkedet som sådan, sier Lauridsen.

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at det er økning på hele 16,8 prosent solgte boliger sammenlignet med tall fra september i 2019. Så langt i år er det solgt 77.390 boliger i Norge, noe som er 5 prosent flere enn på samme tid ifjor.

Det tok i gjennomsnitt kortere tid for å selge en bolig i september enn i sommeren: 48 dager. Kortest salgstid hadde Oslo med 23 dager ogTregest salgstid hadde Kristiansand og Stavanger m/omegn med 70 dager.

Kilde Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no

Få en rask verdiestimering av bolig

I sommer har vi lansert en ny tjeneste - Boligverdi, som gir deg verdiestimat på en bolig. Les mer om hvilke informasjon du får tilgang til via Boligverdi her.

Trenger du eiendomsinformasjon for et godt beslutningsgrunnlag ved kjøp, salg, utbygging og forvaltning av eiendom, finner du det hos oss. Våre tjenester gir deg alltid oppdatert eiendomsinformasjon, uansett situasjonen i boligmarkedet.

Du kan bestille tilgang til: Eiendomregisteret, infotorgEiendom, Ambita Infoland, og andre eiendomrelaterte tjenester.

Bestill tilgang til Boligverdi

All informasjon om bolig og eiendom

Skaff deg enkel og rask tilgang til all informasjon om bolig og eiendom.

Les mer og bestill