Boligprisutvikling i januar 2019

Boligprisutvikling i januar 2019

February 07, 2019 | Nyheter
Del

Boligmarkedet opplever høy aktivitet allerede fra starten av året. Rekordmange boliger er lagt ut for salg. Samtidig har det aldri blitt solgt så mange boliger i en januar måned! Finn ut hvilken effekt dette har på boligprisutviklingen.

Boligprisene økte med 2,7% i januar 2019 i Norge. Ved korreksjon for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,5%. Prisene er nå 3,6% høyere enn for ett år siden.

Meget høy aktivitet i boligmarkedet

Det ble solgt 7.254 boliger i Norge i januar. Det er 7,3 % flere enn i januar 2018. Eiendom Norge opplyser at det har vært meget høy aktivitet i markedet og det har aldri blitt solgt så mange boliger i en januarmåned sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

I januar 2019 ble det lagt ut 6.938 boliger for salg. Det er 7,9% flere enn i januar 2018.

Regional boligprisutvikling

Det var en oppgang i de nominelle boligprisene i alle regioner i landet. Bodø m/Fauske og Tromsø hadde den sterkeste prisutviklingen med en oppgang på hhv 1,9% og 1,6%. Svakest utvikling hadde Romerike og Follo med en nedgang på hhv 0,4% og 0,3%.

Oslo hadde sterkest utvikling i 12 måneders veksten med en oppgang på 5,3%. Den svakeste 12 måneders veksten har Trondheim med en oppgang på 0,3%.

Videreutvikling av boligpriser

Adm direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund sier til Dagens Næringsliv at mange kommentatorer tidligere har hatt en overdrevet oppfatning av tilførselen av nye boliger. Geving tror at vi vil se et ganske balansert marked i månedene som kommer, men at det avhenger av at tilbudet klarer å møte den ganske sterke etterspørselen i markedet.

Christian V. Dreyer i Eiendom Norge mener utviklingen i boligmarkedet nå er balansert med en mer moderat prisvekst enn tidligere januarmåneder og forventer en høyere salgstid i 2019 enn hva vi har vært vant med de siste årene.

Kilder:Eiendom Norge, FINN, Eiendomsverdi AS og Dagens Næringsliv.

All eiendomsinformasjon med et søk

Med EVRY boligverdirapport hjelper vi deg raskt og enkelt med å sjekke boligpriser i hele landet. Denne tjenesten tar utgangspunkt i prisvekststatistikken på eiendomssalg til Statistisk sentralbyrå, og kan gi deg en forventet pris på boligen din eller den eiendommen du ønsker å sjekke.

Kontakt oss for mer informasjon

Hent informasjonen du trenger på en enkel og intuitivt måte fra infotorg.

Del
1.0