Boligprisutvikling i januar 2019

Boligprisutvikling i januar 2019

|

Boligmarkedet opplever høy aktivitet allerede fra starten av året. Rekordmange boliger er lagt ut for salg. Samtidig har det aldri blitt solgt så mange boliger i en januar måned! Finn ut hvilken effekt dette har på boligprisutviklingen.

Boligprisene økte med 2,7% i januar 2019 i Norge. Ved korreksjon for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,5%. Prisene er nå 3,6% høyere enn for ett år siden.

Meget høy aktivitet i boligmarkedet

Det ble solgt 7.254 boliger i Norge i januar. Det er 7,3 % flere enn i januar 2018. Eiendom Norge opplyser at det har vært meget høy aktivitet i markedet og det har aldri blitt solgt så mange boliger i en januarmåned sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

I januar 2019 ble det lagt ut 6.938 boliger for salg. Det er 7,9% flere enn i januar 2018.

Regional boligprisutvikling

Det var en oppgang i de nominelle boligprisene i alle regioner i landet. Bodø m/Fauske og Tromsø hadde den sterkeste prisutviklingen med en oppgang på hhv 1,9% og 1,6%. Svakest utvikling hadde Romerike og Follo med en nedgang på hhv 0,4% og 0,3%.

Oslo hadde sterkest utvikling i 12 måneders veksten med en oppgang på 5,3%. Den svakeste 12 måneders veksten har Trondheim med en oppgang på 0,3%.

Videreutvikling av boligpriser

Adm direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund sier til Dagens Næringsliv at mange kommentatorer tidligere har hatt en overdrevet oppfatning av tilførselen av nye boliger. Geving tror at vi vil se et ganske balansert marked i månedene som kommer, men at det avhenger av at tilbudet klarer å møte den ganske sterke etterspørselen i markedet.

Christian V. Dreyer i Eiendom Norge mener utviklingen i boligmarkedet nå er balansert med en mer moderat prisvekst enn tidligere januarmåneder og forventer en høyere salgstid i 2019 enn hva vi har vært vant med de siste årene.

Kilder:Eiendom Norge, FINN, Eiendomsverdi AS og Dagens Næringsliv.

All eiendomsinformasjon med et søk

Med EVRY boligverdirapport hjelper vi deg raskt og enkelt med å sjekke boligpriser i hele landet. Denne tjenesten tar utgangspunkt i prisvekststatistikken på eiendomssalg til Statistisk sentralbyrå, og kan gi deg en forventet pris på boligen din eller den eiendommen du ønsker å sjekke.

Kontakt oss for mer informasjon

Hent informasjonen du trenger på en enkel og intuitivt måte fra infotorg.

Bestill tilgang

All informasjon om bolig og eiendom

Skaff deg enkel og rask tilgang til all informasjon om bolig og eiendom.

Les mer og bestill